ΛΟΥΚΕΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΩΝ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ: Η ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ ΤΟΥ 2020-22

Pin It

2024 06 17 a

 

Nikos Maris

Ήταν Τετάρτη 18 Μαρτίου του 2020 όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωνε το τύπωμα 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση της «πανδημίας». Λίγες μέρες αργότερα τα πρόβατα χειροκροτούσαν στο μπαλκόνι ακούγοντας τον Μητσοτάκη να τους ανακοινώνει την απαγόρευση κυκλοφορίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους. Το αρχικό πείραμα πέτυχε και έτσι, τον Νοέμβριο του ίδιου έτους η χώρα και η οικονομία της μπήκαν στον πάγο για έξι ολόκληρους μήνες.

Οι ελάχιστες φωνές αντίδρασης από την αρχή αυτού του εγκλήματος, χαρακτηριστήκαμε ως αρνητές και δολοφόνοι, όχι μόνο από τα λιστοπετσωμένα ΜΜΕ αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Όσοι προειδοποιούσαμε για τις συνέπειες που θα έχει στην υγεία και στην οικονομία ο εγκλεισμός και η παύση της οικονομικής δραστηριότητας, θεωρηθήκαμε ως ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι. Βλέπεις, ήταν πολύ βολικό να κάθεσαι και να παίρνεις 500ευρα βλέποντας netflix και ηθικολογώντας στο ίντερνετ.

Fast-forward στο σήμερα και μια βόλτα στην αγορά είναι ενδεικτική ότι το γαλάζιο συννεφάκι γκρεμίστηκε οριστικά. Καταθλιπτικά πρόσωπα με φανερό το σοκ στα μάτια τους στέκονται και κοιτούν μουδιασμένοι τις τιμές στα ράφια των σούπερ-μάρκετ αδυνατώντας να πιστέψουν αυτό που αντικρύζουν. Δεν μπορούν να κατανοήσουν πως γίνεται οι τιμές των προϊόντων να αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς από βδομάδα σε βδομάδα. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι τα χρήματα στο πορτοφόλι τους δεν τους φτάνουν ούτε για τα βασικά. Δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο σύγχρονος Μωυσής αντί για τη «γη της επαγγελίας» τους οδήγησε σε μια σύγχρονη κόλαση όπου πλέον δίνουν μάχη καθημερινά για την ίδια τους την επιβίωσή.

Φυσικά, εάν διάβαζαν βασικά οικονομικά, εύκολα θα κατανοούσαν γιατί το να σκορπάς τρισεκατομμύρια φρεσκοτυπωμένου χρήματος οδηγεί σε μείωση της αξίας του και πληθωρισμό, ή γιατί η διατάραξη των εφοδιαστικών αλυσίδων του εμπορίου και των μονάδων παραγωγής θα προκαλούσε μείωση της παραγωγής, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολο για έναν λαό που έχει μάθει να λαμβάνει τη γνώση μέσα από «επιτροπές ειδικών» και να ακολουθεί τυφλά μεσσίες και ηγέτες που τους υπόσχονται σωτηρία.

Η αλήθεια είναι ότι δεν σας αξίζει καμία λύπηση για ό,τι περνάτε και για τα πολύ χειρότερα που θα ακολουθήσουν. Πήρατε ακριβώς αυτό που αξίζατε. Η ηλιθιoτητα κοστίζει κύριοι, όπως κοστίζει και η τυφλή υπακοή σε απατεώνες.

Αλίμονο σε όλους εμάς που μας πήρατε στον λαιμό σας με την υστερία σας.

----------------------------------------------------------------
Ανάρτηση της αναρχοφιλελεύθερης σελίδας του facebook «Οι δούλοι», που δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή


Εκτύπωση   Email