ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΕΝΟΡΚΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

Pin It

2024 05 12 a

 

Paul Thacker (Μετάφραση Nikos Maris)

Η Δρ. Hanna Nohynek κατέθεσε στο δικαστήριο πως είχε ενημερώσει την κυβέρνησή της ότι τα διαβατήρια ήταν αχρείαστα, καθώς ήταν γνωστό από τα μέσα του '21 ότι τα εμβόλια δεν σταματούσαν τη μετάδοση του ιού.

Η Δρ. Nohynek του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατέθεσε στο δικαστήριο πως είχε ενημερώσει την κυβέρνησή της ότι τα εμβολιαστικά διαβατήρια ήταν αχρείαστα, ωστόσο αγνοήθηκε, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού δεν σταματούσαν τη μετάδοση του ιού και τα διαβατήρια έδιναν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Οι εκπληκτικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως σε μια αίθουσα δικαστηρίου του Ελσίνκι, όπου ο Φινλανδός πολίτης Mika Vauhkala κατέθεσε αγωγή, αφ’ ότου του απαγορεύτηκε η είσοδος σε ένα καφέ επειδή δεν είχε διαβατήριο εμβολιασμού.

Η Δρ. Nohynek είναι επικεφαλής ιατρός στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας και υπηρετεί ως πρόεδρος της Στρατηγικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την ανοσοποίηση στον ΠΟΥ. Καταθέτοντας χθες, δήλωσε ότι το Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας γνώριζε από το καλοκαίρι του 2021 ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 δεν σταματούσαν τη μετάδοση του ιού.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο του 2021, ο ΠΟΥ είπε ότι εργαζόταν για να «δημιουργήσει ένα διεθνές αξιόπιστο πλαίσιο» για ασφαλή ταξίδια, ενώ τα κράτη μέλη της ΕΕ άρχισαν να κυκλοφορούν διαβατήρια για τον κορωνοϊό. Ο κανονισμός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2021 και αργότερα εκδόθηκαν περισσότερα από 2,3 δισεκατομμύρια πιστοποιητικά. Οι επισκέπτες στη Γαλλία απαγορεύονταν εάν δεν είχαν έγκυρο διαβατήριο εμβολιασμου, το οποίο έπρεπε να φέρουν οι πολίτες, ώστε να αγοράσουν τρόφιμα από καταστήματα ή να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αλλά η Δρ. Nohynek κατέθεσε χθες ότι το Ινστιτούτο της ενημέρωσε τη φινλανδική κυβέρνηση στα τέλη του 2021 ότι τα διαβατήρια Covid δεν είχαν πλέον νόημα, ωστόσο εξακολουθούσαν να απαιτούνται πιστοποιητικά. Ο Φινλανδός δημοσιογράφος Ike Novikoff ανέφερε την είδηση ​​χθες μετά την αποχώρησή του από την αίθουσα του δικαστηρίου του Ελσίνκι, όπου μίλησε η δόκτωρ Nohynek.

Η παραδοχή της Δρ. Nohynek ότι η κυβέρνηση αγνόησε τις επιστημονικές συμβουλές για τον τερματισμό των διαβατηρίων εμβολιασμού αποδείχθηκε σοκαριστική, καθώς οι παγκόσμιοι ιατρικοί κύκλοι την υπολήπτονται ευρέως. Εκτός από πρόεδρος της στρατηγικής συμβουλευτικής ομάδας του ΠΟΥ για τους εμβολιασμούς, η Δρ. Nohynek είναι ένας από τους κορυφαίους συμβούλους εμβολίων της Φινλανδίας και υπηρετεί στα διοικητικά συμβούλια του Vaccines Together και του International Vaccine Institute.

Η ψηφιακή πιστοποίηση της ΕΕ για την Covid-19 βοήθησε στη δημιουργία του Παγκόσμιου Δικτύου Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας του ΠΟΥ, τον Ιούλιο του 2023. «Χρησιμοποιώντας τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές συμβάλλουμε στα ψηφιακά πρότυπα υγείας και τη διαλειτουργικότητα παγκοσμίως—προς όφελος όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΕ .

Ο Φινλανδός πολίτης Mika Vauhkala δημιούργησε έναν ιστότοπο συζητώντας την υπόθεσή του κατά της κυβέρνησης της Φινλανδίας όπου γράφει ότι ξεκίνησε τη αγωγή του «για να υπερασπιστεί τα βασικά του δικαιώματα» αφού του αρνήθηκαν να του σερβίρουν πρωινό τον Δεκέμβριο του 2021 σε ένα καφέ του Ελσίνκι επειδή δεν είχε διαβατήριο Covid, παρόλο που ήταν υγιής. «Το σύνταγμα της Φινλανδίας εγγυάται ότι οποιοσδήποτε πολίτης δεν πρέπει να υφίσταται διακρίσεις με βάση την κατάσταση της υγείας του, μεταξύ άλλων», αναφέρει ο Vauhkala στον ιστότοπό του.

Η αγωγή του Vauhkala συνεχίστηκε σήμερα στο περιφερειακό δικαστήριο του Ελσίνκι, όπου ο Βρετανός καρδιολόγος Dr. Aseem Malhotra θα καταθέσει ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, ορισμένες αρχές και ορισμένοι επαγγελματίες της υγείας υποστήριξαν ανήθικες, καταναγκαστικές και παραπληροφορημένες πολιτικές, όπως υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εμβολιαστικά διαβατήρια, που υπονόμευαν την ενημερωμένη συναίνεση των ασθενών και την καθιερωμένη ιατρική πρακτική.

Μπορείτε να διαβάσετε τη μαρτυρία του Δρ Malhotra εδώ (https://www.documentcloud.org/documents/24543473-dr-aseem-malhotra-helsink-court-statement).

------------------------------------------------------------------
Άρθρο του Paul Thacker, δημοσιευμένο στις 22/4/2024 από το Brownstone Institute.

Ο Paul D. Thacker είναι ρεπόρτερ ερευνητής. Πρώην ερευνητής της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρώην συνεργάτης του Safra Ethics Center, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Πηγή


Εκτύπωση   Email