O ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WOKE (ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟΥ) ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

Pin It

2024 04 06 a

 

Nikos Maris*

Η αλλαγή φύλου σε 12χρονους παρουσιάζεται πλέον σαν κάτι απελευθερωτικό και γενναίο, κι όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε μια ώρα που παρακολουθούν τηλεόραση μικρά παιδιά...

Χθες** στο «My Style Rocks» του ΣΚΑΪ***, μια παίκτρια αποκάλυψε ότι είναι τρανς γυναίκα και ότι άρχισε ορμονοθεραπεία από την ηλικία των 12 ετών. Οι παρουσιαστές της εκπομπής αλλά και οι δημοσιογράφοι άλλων εκπομπών του καναλιού δήλωσαν συγκλονισμένοι από την ιστορία της, κάποιοι έβαλαν τα κλάματα από τη συγκίνηση ενώ δεν σταματούσαν να επαινούν την παίκτρια για το θάρρος της, αλλά και την οικογένειά της, για την υποστήριξή που της έδειξαν.

Kανένας προβληματισμός δεν ακούστηκε για το ότι ξεκίνησε ορμονοθεραπείες σε τόσο μικρή ηλικία, καμιά κουβέντα για τις τυχόν αρνητικές συνέπειες. Η παίκτρια παρουσιάστηκε σαν πρότυπο και μαζί με αυτή, με μια εγκληματική ελαφρότητα και σε συνθήκες φτηνού ριάλιτι, παρουσιάστηκε και η «φυλομετάβαση» σε 12χρονους σαν κάτι απελευθερωτικό και γενναίο (και όλα αυτά μέρα μεσημέρι, σε μια ώρα που παρακολουθούν τηλεόραση μικρά παιδιά).

Τι και αν δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση ως προς τη χρήση φαρμακευτικών και χειρουργικών επεμβάσεων σε ανήλικους με δυσφορία φύλου; Tι και αν μελέτες που έχουν διεξαχθεί δείχνουν ότι τα αποτελέσματα τέτοιων επεμβάσεων σε παιδιά και εφήβους είναι από αβέβαια έως αρνητικά και ότι πρέπει να διεξαχθούν και άλλες έρευνες πριν καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα; Tι και αν τα τελευταία χρόνια μια σειρά από χώρες όπως η Noρβηγία, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Βρετανία και η Ολλανδία, έχουν υιοθετήσει σαφώς πιο αυστηρά κριτήρια για την χρήση αναστολέων εφηβείας και ορμονών και προκρίνουν μια αντιμετώπιση που θα βασίζεται περισσότερο στην ψυχολογική στήριξη παρά σε φαρμακευτικές επεμβάσεις; Τι και αν στο εξωτερικό έχουν κλείσει κλινικές που ακολουθούσαν τέτοιες πρακτικές και πρώην ασθενείς έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον τους; (βλέπε Τavistok στη Βρετανία, https://www.facebook.com/photo?fbid=10161708952301757...)

Όλα αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στη λαχτάρα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ να προωθήσουν την woke ατζέντα τους, να κάνουν ανέξοδη επίδειξη ευαισθησίας και φυσικά να κερδίσουν και κάποιους πόντους στην θεαματικότητα.

Σήμερα σε μια συνέντευξη που έδωσε η παίκτρια είπε ότι ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση στην Ελλάδα και ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της «φυλομετάβασης» «ένιωθε σαν πειραματόζωο». Της εύχομαι ειλικρινά σε λίγα χρόνια να μην διαπιστώσει πως ήταν πράγματι πειραματόζωο. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πώς όλοι αυτοί που σήμερα κλαίνε από συγκίνηση για το outing που έκανε, τότε δεν θα μπουν στον κόπο να ρίξουν ούτε ένα δάκρυ. Θα έχουν βρει κάποια άλλη συγκινητική ιστορία για να κάνουν τη δουλειά τους και για να μας επιδείξουν τον ποπ, ανεγκέφαλο προοδευτισμό τους.

---------------------------------------------------------------
*Κείμενο του Τηλέμαχου Χορμοβίτη, που δημοσιεύτηκε στις 12/3/2024.

** 11/3/2024
*** https://www.lifo.gr/lifoland/its-viral/my-style-rocks-i-nikolina-nikoloyzoy-ekane-coming-out-os-trans-gynaika

Πηγή


Εκτύπωση   Email