H ΝΑΝΟ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Pin It

2024 03 05 a

 

Nikos Maris

Στα νιάτα του, ο «Gil Bates» διάβασε ένα αμφιλεγόμενο βιβλίο με τίτλο ‘‘The Overpopulation Bomb’’, γραμμένο από έναν οραματιστή επιστήμονα ονόματι Saul Derelicht. Αυτό το καταστροφολογικό βιβλίο, ένα τεράστιο μπεστ σέλερ στην εποχή του, περιέγραφε μια νεο-μαλθουσιανή κόλαση επί γης, που είχε προκληθεί από τον υπερπληθυσμό των ανθρώπων, και πρότεινε τη μαζική στείρωση και άλλες επιθετικές τεχνικές μείωσης του πληθυσμού ως λύση.
Ο «Gil Bates» πείστηκε, και παραμένει πεπεισμένος –ειδικά καθώς ο παγκόσμιος ανθρώπινος πληθυσμός έχει εκτιναχθεί πάνω ​​από τα 8 δισεκατομμύρια άτομα– ότι ο Homo sapiens έχει κατακλύσει με αισχρό τρόπο τον πλανήτη.

Φανταστείτε, αν μπορείτε, ότι είστε ένας -πρώτης γενιάς- μεγιστάνας της υψηλής τεχνολογίας. Μάλιστα, κάποτε λεγόταν ότι ήσασταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη, αν και αυτό δεν ισχύει πλέον. Παρ’ όλα αυτά, παραμένετε αφάνταστα πλούσιος, με όλες τις ευθύνες και τα βάρη που φέρνει ένας τέτοιος πλούτος. (Δεδομένων των εξαιρετικά ασυνήθιστων συνθηκών αυτής της ιστορίας, για να το κάνουμε πιο προσωπικό, θα σας εκχωρήσουμε ένα φανταστικό όνομα). Το πιστοποιητικό γέννησής σας γράφει Gilbert Harvey Bates III, αλλά ο κόσμος σας γνωρίζει ως Gil Bates.

Η πρωτιά -σε πλούτο- του Gil Bates (που την έκλεψε ένας νεοεμφανιζόμενος διαδικτυακός επιχειρηματίας του λιανεμπορίου ονόματι Biff Jezos) δεν είναι η μόνη σημαντική απώλεια που υπέστη. Παρελθόν αποτελούν, επίσης, τα νιάτα του, ο γάμος του και η θέση του ως Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τεχνολογίας που δημιούργησε, MacroHard TM .

Μετά την παραίτηση του Gil Bates από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της MacroHard TM , επικεντρώθηκε στο φιλανθρωπικό του έργο. Το κεντρικό στοιχείο αυτής της δουλειάς είναι το εξαιρετικά καλά χρηματοδοτούμενο (και επομένως με τεράστια επιρροή) Ίδρυμα Bates. Το πεδίο εφαρμογής του Ιδρύματος μπορεί να είναι απίστευτα ευρύ, αλλά ένα πρόβλημα βασανίζει ιδιαίτερα τον Bates: υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη...

------------------------------------------------
* H ανωτέρω φανταστική ιστορία μπορεί να έχει, ή να μην έχει, ομοιότητα με γεγονότα της πραγματικής ζωής

Πηγή


Εκτύπωση   Email