ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ CNN: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ»

Pin It

2023 09 11 a

 

σ.σ. Πριν λίγες ημέρες ανέδειξα αυτό: «Ο Μητσοτάκης σύνδεσε την «κλιματική αλλαγή» με την καθημερινή συμπεριφορά του καθενός μας που πρέπει να αλλάξει!!» για να τονίσω ότι μπαίνουμε σε διαδικασία υλοποίησης του μεγάλου σχεδίου: Ατζέντα 21 και η προέλευση της θρησκείας της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής. Και οι φωτιές ήταν η τέλεια ευκαιρία για να μας «σώσει» ο Μητσοτάκης.

Την μετάβαση της Ελλάδας στην νέα εποχή υπερτόνισε σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο, Fareed Zakaria, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αφορμή τις πυρκαγιές και κρύβοντας τις όποιες αστοχίες της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός τα έριξε όλα στην υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, ξεδιπλώνοντας το μανιφέστο της Μεγάλης Επανεκκίνησης: «Η κλιματική κρίση επιτίθεται εδώ και τώρα, δεν πρόκειται απλώς για ένα ελληνικό πρόβλημα αλλά για ζήτημα που απαιτεί άμεσα δράση από όλους».

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Fareed, σημειώνω ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Όπως γνωρίζεις έχουμε θέσει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, να μειώσουμε τα αέρια του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030, και ο σκοπός είναι να έχουμε κλιματικά ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών έως το 2050. ‘Αρα, πρόκειται για πολύ φιλόδοξους στόχους. Και το καλό είναι ότι πλέον έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υποστηρίξουμε τις σχετικές πολιτικές. Βεβαίως, χρειαζόμαστε τους πολίτες στο πλευρό μας. Μπορώ να σου πω ότι η Ελλάδα βρισκόταν εκ των προτέρων στην πρώτη γραμμή σε ό,τι αφορά τη διακοπή χρήσης άνθρακα. Το 2019 ανακοίνωσα ότι σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό πλαίσιο θα κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής. Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά, μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η μετάβαση θα είναι ευεργετική για αυτές και ότι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα χαθούν.Αλλά πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι πρόκειται για μονόδρομο, ότι η κρίση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ευγενείς διακηρύξεις, ότι πρέπει να «μιλήσουμε» με έργα, αξιοποιώντας τα χρήματα που έχουμε. Και πρόθεσή μου, αναμφίβολα, είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε αυτήν την προσπάθεια. Θα είναι ένα εγερτήριο κάλεσμα, αυτή και άλλες καταστροφές. Πιστεύω ότι γίνεται πραγματικότητα, ειδικά για τη νέα γενιά, ότι πρέπει να αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ηλεκτρικό, χτίζουμε τα σπίτια μας, παράγουμε τρόφιμα, μετακινούμαστε. Αυτό πρέπει να γίνει και πρέπει να αρχίσουμε τώρα».

Αλλάζει λοιπόν ο τρόπος, κατά τον οποίο θα χτίζονται σπίτια, θα παράγονται τρόφιμα, θα γίνονται μετακινήσεις κοκ… Η Ελλάδα να ετοιμάζεται για την μαζική παραγωγή τροφίμων εργαστηρίου και για περιορισμένες μετακινήσεις!

Πηγή


Εκτύπωση   Email