ΖΕΥΓΑΡΙ INFLUENCER ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΦΟΥ ΒΡΕΦΟΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΣΙΤΙΑ

Pin It

2023 08 10 a


Φέρεται ότι το «τάιζαν» μόνο με «ηλιακό φως».

του Zachary Rogers

Ένας άνδρας και η σύντροφός του φέρεται να συνελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές αφού το νεογέννητο παιδί τους πέθανε από ασιτία.
Η 33χρονη Οξάνα Μιρόνοβα, μητέρα του μωρού, ερευνάται για τον θάνατο του παιδιού της από αμέλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Zvezda News.
Ο 43χρονος πατέρας, Μαξίμ Lyutyi, φέρεται να συνελήφθη για αντίσταση κατά της αστυνομίας και σύμφωνα με το Yahoo News, έκτοτε κρατείται ως ύποπτος για βασανισμό παιδιού.
Ο Lyutyi λέγεται ότι είναι ένας «ριζοσπάστης βίγκαν (vegan) ωμοφάγος» ο οποίος, σύμφωνα με την οικογένεια της Μιρόνοβα, ήθελε να μεγαλώσει το νεογέννητο με μια δίαιτα «κατανάλωσης πράνα», η οποία συνίστατο στο να μένει το νεογνό χωρίς τροφή και νερό και αντ΄ αυτού να «τρέφεται με ηλιακό φως».

Ως πρώτη εκδοχή του θανάτου του βρέφους φέρεται η άκρα εξάντληση καθώς ο Lyutyi επιχείρησε να αλλοιώσει το διατροφικό σύστημα του μωρού ανέφερε το Zvezda News.
Το ζευγάρι φέρεται να προσπάθησε να μεταφέρει το μόλις ενός μηνός αγοράκι στο νοσοκομείο, όταν φάνηκε ότι έπασχε από ατροφία, αλλά το βρέφος πέθανε καθοδόν. Ως συμπέρασμα, το βρέφος πέθανε λόγω «παρατεταμένης ασιτίας».
Η Ρωσική Διερευνητική Επιτροπή ερευνά τον θάνατο του παιδιού, και έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για το θέμα σύμφωνα με το Zvezda News. Η Μιρόνοβα φέρεται να τέθηκε σε δικαστικό κατ' οίκον δίμηνο περιορισμό.
Η οικογένεια της Μιρόνοβα ισχυρίζεται ότι ήταν «σκλάβα» του Lyutyi και ότι ο lifestyle influencer ήταν αρχηγός «σέκτας».
Ήθελε να πειραματιστεί με το παιδί, να το διατρέφει με «καθαρή ενέργεια» από τον ήλιο και μετά να διαφημίσει σε άλλους ότι «έτσι μπορείς να τραφείς», ισχυρίζεται η Γκαλίνα, μητέρα της Οξάνα, σύμφωνα με το Yahoo News.
«Ήμουν εναντίον της κόρης μου γι' αυτή την σέκτα. Κατάλαβα τα πάντα και της είπα ότι ο Μαξίμ ήταν τρελός, αλλά δεν με άκουσε», φέρεται να δήλωσε η Γκαλίνα. «Η Οξάνα ζούσε εκεί σαν πειραματόζωο. Γινόταν όλο και πιο ψυχρή, ήταν σκλάβα του».
Σύμφωνα με την Γκαλίνα, ο Lyutyi «απαγόρευσε» στη Μιρόνοβα να θηλάζει το βρέφος της, αλλά η μητέρα το έκανε κρυφά. Ένας άλλος συγγενής της Μιρόνοβα φέρεται να είπε ότι ο Lyutyi «ήθελε να μεγαλώσει έναν άνθρωπο που τρέφεται μόνο από τον ήλιο».
Η Γκαλίνα ισχυρίζεται επίσης ότι ο Lyutyi δεν έδινε φαγητό στη Μιρόνοβα για το παιδί, έτσι έπρεπε να στέλνει στην κόρη της χρήματα από τη δική της σύνταξη, πράγμα που επέτρεπε στη μητέρα του νεογέννητου να αγοράζει κρυφά φαγητό. Ο Lyutyi φέρεται να κατηγορεί τη Μιρόνοβα για παραμέληση του παιδιού.
Το βρέφος γεννήθηκε με κατ' οίκον τοκετό, σύμφωνα με το Zvezda News. Το ζευγάρι ζούσε κοντά στο θέρετρο Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα.
Ο Lyutyi και η Μιρόνοβα είχαν ιδρύσει το club «Ο Ζωντανός Άνθρωπος» (The Living Man), που είχε -κατά δήλωσή τους- σαν στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους στη Ρωσία «να βελτιώσουν την υγεία τους και να λύσουν προσωπικά τους προβλήματα», σύμφωνα με το Yahoo News.
Ο Lyutyi φέρεται να περιγράφεται σαν «Δάσκαλος που εργάζεται με το σώμα και τη συνείδηση» και που πρόσφερε «θεραπεία» σε υποψήφιους πελάτες.
Το Yahoo News αναφέρει επίσης ότι οι αναρτήσεις του Lyutyi στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι «γεμάτες με περίεργες τοποθετήσεις», όπως ο ισχυρισμός ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι «ηθοποιός» κι ότι οι 3D εκτυπωτές υπήρχαν κατά τον 19ο αιώνα.

Πηγή


Εκτύπωση   Email