ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ 2019 ΤΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ

Pin It

2023 07 31 a

 

Από την εκπομπή του Γρηγόρη Σερέτη «Κόντρα στο σύστημα».

Σήμερα το θέμα μας είναι «εμπρησμοί και φωτιές». Όταν βλέπουμε ένα φαινόμενο, το πρώτο που θα ρωτήσουμε είναι ποιος ωφελείται. Ποιός ωφελείται από τις φωτιές Γρηγόρη; Βασικά η αστική τάξη της Ελλάδος και τα ξένα μονοπώλια. Γιατί η αστική τάξη της Ελλάδος είναι μεσίτες των ξένων μονοπωλίων. Τα ξένα μονοπώλια λοιπόν κατασκευάζουν τις ανεμογεννήτριες και οι μεσίτες τους στην Ελλάδα τις προωθούν και τις εγκαθιστούν. Άρα ωφελείται από τις φωτιές η αστική τάξη της Ελλάδας. [Να] είναι ελεύθερα όχι μόνο οι ανεμογεννήτριας αλλά και αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά συστήματα και ένα σωρό πράγματα. Ποιός άλλος όμως ευνοείται; Η κυβέρνηση που είναι υπάλληλος των επιχειρηματιών. Αν οι επιχειρηματίες δεν γράψουνε κέρδη, πώς θα ενισχύσουνε τη Νέα Δημοκρατία; Αυτά είναι ανταποδοτικά. Σου είμαι χορηγός σου αλλά εσύ όταν είσαι στην εξουσία μου το ανταποδίδεις…

Ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία μες στο πρόγραμμά τους έχουνε «ανάπτυξη» και «επενδύσεις». Όταν λέει «ανάπτυξη» η Νέα Δημοκρατία, εννοεί την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκά συστήματα, αιολικά επιχειρηματικά πάρκα. Γιατί υπάρχουνε και επιχειρηματικά πάρκα, που κάποιος έχει μία έκταση και παρέχει σε έναν επιχειρηματία τις βασικές ανάγκες, δηλαδή φως και νερό, και ενοικιάζει ο επιχειρηματίας τον χώρο και στήνει μία επιχείρηση μέσα στο πάρκο για να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό είναι αναπτυγμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εδώ δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμη.

Για να επενδύσουνε όμως οι επιχειρηματίες και να εγκαταστήσουνε ανεμογεννήτριες πρέπει να αλλάξει η χρήση γης. Δηλαδή η γη από δημόσια πρέπει να γίνει ιδιωτική και να δοθεί δωρεάν στους επενδυτές οι οποίοι θα την εκμεταλλευθούνε. … Αυτό το είπε και ο Τζουμάκας που ήταν Υπουργός Γεωργίας επί ΠΑΣΟΚ πριν δυο ημέρες. Προσπαθούνε να κάνουν αλλαγή χρήσης γης. Ποιός το είπε; Ο Υπουργός Γεωργίας ο πρώην. Ο πιο ανέξοδος και οικονομικός τρόπος λοιπόν για να γίνει αυτή η αλλαγή χρήσης γης είναι να καταστραφεί το περιβάλλον και μετά με ένα νέο ρυθμιστικό σχέδιο η δημόσια γη να παραχωρηθεί στους ιδιώτες.

Όμως δεν γίνεται να υπάρχουνε ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά συστήματα, μέσα σε δάση με δέντρα. Τα δέντρα δυσκολεύουν την επένδυση. Δεν μπορούνε οι ανεμογεννήτριες να εγκατασταθούνε μέσα σε δέντρα. Πρέπει να κοπούν τα δέντρα. Τα δέντρα είναι εχθρός των επενδύσεων. Τα δέντρα λοιπόν δυσκολεύουνε την επένδυση και μειώνουνε τα κέρδη τους. Έτσι λοιπόν οι δασικές εκτάσεις είναι ένας εχθρός για την κυβέρνηση που θέλει τέτοιου είδους ανάπτυξη και για τους επιχειρηματίες, και πρέπει να [καταστραφούν] τα δάση, δηλαδή να καούν ώστε οι δημόσιοι χώροι των δασών να γίνουνε ιδιωτικοί προς εκμετάλλευση. Έτσι πρέπει να καταργηθούν. Έτσι ξεκινάει το πλάνο.

Το πρώτο βήμα είναι να καταργηθούν οι φορείς που προστατεύουν το δάσος και να είναι αφύλακτα τα δάση για να καούν. Γι’ αυτό τον Δεκέμβριο του ’21 με νομοθετική ρύθμιση κατήργησαν οχτώ φορείς που προστάτευαν τα δάση Πάρνηθας, τον Όλυμπο, την Δαδιά που κάηκε. Υπήρχαν φορείς που προστάτευαν τα δάση και τους καταργήσανε με νομοθετική ρύθμιση.

Το δεύτερο βήμα είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση ώστε να μειώσει τις ποινές για τους εμπρηστές. Πρόσεξε. Οι εμπρηστές είναι σύμμαχος της κυβέρνησης και των επενδυτών που θα κάνουν την επένδυση. Θα πρέπει λοιπόν να μειωθούν οι ποινές τους και από κακούργημα που είναι ο εμπρησμός να γίνει πλημμέλημα. Έτσι το 2019 τροποποίησαν το Νόμο 264 του Ποινικού Κώδικα. Το άρθρο του 264 πλέον τώρα γράφει, πρώτον, όποιος προξενεί πυρκαγιά τιμωρείται α) με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα. Πρόσεξε. Ήτανε 2 έτη και η Νέα Δημοκρατία το έκανε 1 έτος. Δηλαδή το έκανε πλημμέλημα. Αν κάποιος δηλαδή βάλει φωτιά και καταστραφεί το ξένο πράγμα, πάει μέσα για πλημμέλημα. Τρώει ένα χρόνο με αναστολή και βγήκε. Ο ίδιος νόμος λέει, με κάθειρξη ως 10 ετών τιμωρείται αν από την πράξη του εμπρησμού προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο. Αν όμως εκκενωθούν οι περιοχές που έχει μπει η φωτιά δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, γι’ αυτό το σύνθημα του Μητσοτάκη είναι «πρώτα ο άνθρωπος» και «εκκενώνουμε τις περιοχές για προστασία».

Έτσι λοιπόν οι αρχές παίρνουν εντολή να εκκενώσουν τις περιοχές ώστε να καταστραφούνε μόνο πράγματα και όχι να καούνε άνθρωποι γιατί αν καεί κάποιος άνθρωπος είναι και πολιτικά επιζήμιο και δεν μπορεί να τον καλύψει τον εμπρηστή ο ποινικός κώδικας. Πρέπει υποχρεωτικά να φάει 10 χρόνια φυλακή. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δεν έχει ούτε πολιτικό κόστος για ανθρωποκτονία και οι εμπρηστές θα μπορούνε να τιμωρηθούνε με αναστολή ώστε να αφεθούνε ελεύθεροι. Έχουνε τροποποιήσει το άρθρο 264 του Ποινικού Κώδικα. Μπείτε μέσα και διαβάστε…

Πρόσεξε τώρα. Ο νόμος αυτός γιατί ψηφίστηκε; Γιατί στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνει μέρος ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων, δηλαδή πυροσβέστες, αστυνομικοί, κάτοικοι, εθελοντές, στρατός, μηχανοκίνητα μέσα κλπ. Έτσι, αν κάτι στραβώσει με τον εμπρηστή και βρούνε κάποιο ίχνος και συλληφθεί τυχαία κάποιος εμπρηστής (που δεν συλλαμβάνεται, στην Ελλάδα οι εμπρηστές δεν συλλαμβάνονται, έχουνε ασυλία ακριβώς όπως έχουνε και οι βουλευτές…), αν κάποιος λοιπόν εμπρηστής συλληφθεί τυχαία, αν δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα θα αφεθεί ελεύθερος. Γιατί; Γιατί κάηκαν πράγματα και τα πράγματα αν καούν μόνο, είναι πλημμέλημα. Το έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία από κακούργημα πλημμέλημα.

Έτσι λοιπόν οι εμπρηστές είναι ένας μοχλός ανάπτυξης. Είναι αυτοί που θα «καθαρίσουν» την περιοχή χωρίς να κινδυνεύουν με φυλάκιση. Όταν πρέπει να «καθαριστεί» μία περιοχή για να μπουν ανεμογεννήτριες θα πρέπει να πιάσει μια φωτιά να καεί το περιβάλλον. Μετά να γίνει ένα καινούριο ρυθμιστικό και να μπουν οι ανεμογεννήτριες μέσα. Άρα ο εμπρηστής, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία που θέλει «ανάπτυξη» και «επενδύσεις», είναι μοχλός ανάπτυξης, είναι σύμμαχός της γιατί της «καθαρίζει» την περιοχή. Και στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματίες. Εξ’ άλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει «πρώτα απ’ όλους ο άνθρωπος». Έτσι πρέπει οι κάτοικοι να υπακούσουν στις αρχές και να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους που θα καούνε χωρίς πρόβλημα. Έτσι δεν λέει; «Εκκενώστε τις περιοχές».

Οι φωτιές του 2023 είναι οι ίδιες ακριβώς Γρηγόρη με τις φωτιές του 2021. Εντελώς «συμπτωματικά» όλες οι μεγάλες φωτιές εμφανίζονται τον Ιούλιο. Το Μάτι 23 Ιουλίου. Η Εύβοια στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Τώρα στην πρωτελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Οι φωτιές εμφανίζονται τον Ιούλιο. Φαίνεται ότι η «κλιματική αλλαγή», που βάζει τις φωτιές όπως δηλώνει η κυβέρνηση που λέει ότι υπεύθυνη είναι η κλιματική αλλαγή, … επιλέγει ποιον μήνα θα τις βάλει γιατί μετά πρέπει να πάει για μπάνια. Προτιμάει να βάζει τις φωτιές τον Ιούλιο και μετά να φοράει το μαγιό της η κλιματική αλλαγή και να πηγαίνει για μπάνιο. Δεν σου κάνει εντύπωση ότι όλες οι φωτιές οι μεγάλες έχουνε μπει Ιούλιο; «Συμπτωματικά».

Οι φωτιές μπαίνουνε πάντοτε όταν επικρατούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, δηλαδή καύσωνας και δυνατός αέρας. Έχει μπει φωτιά όταν είναι ήρεμος ο καιρός; Έχει μπει φωτιά χειμώνα, έχει μπει φωτιά άνοιξη; Το καλοκαίρι, Ιούλιο, κατά βάση Ιούλιο… όταν επικρατεί καύσωνας και δυνατός αέρας. Δηλαδή τις άλλες εποχές δεν επισκέπτονται οι άνθρωποι το δάσος; Δεν έχει ξύλα το δάσος μέσα; Το έχουνε καθαρίσει οι Δήμοι; Δεν πετάνε τσιγάρα; Δεν έχουνε μπουκάλια που ο ήλιος να πάει πάνω τους και να δημιουργήσει φωτιά; Γιατί δεν παίρνουνε φωτιά το χειμώνα και παίρνουνε μόνο το καλοκαίρι; …

Οι εμπρηστές όχι μόνο έχουνε μελετήσει τα καιρικά φαινόμενα και τα ξέρουν απ’ έξω και ανακατωτά, αλλά έχουνε μελετήσει και το ανάγλυφο του εδάφους ώστε οι επενδύσεις που θα γίνουν μετά στα καμένα να έχουν πάντα την καλύτερη δυνατή απόδοση. Καίνε δηλαδή τις περιοχές γιατί οι ανεμογεννήτριες που θα μπούνε σε αυτές τις περιοχές πρέπει να έχουνε την καλύτερη δυνατή απόδοση για να κερδοσκοπήσουνε οι επενδυτές και να χρηματοδοτήσουνε, να είναι χορηγοί των κομμάτων.

Η εξουσία και το χρήμα συνδέονται στενά. Οι επιχειρηματίες και το πολιτικό σύστημα είναι ένα ενιαίο σύνολο.

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι 81 φωτιές μπήκανε σε μία μέρα. Συμπτωματικά; Θα δούμε παρακάτω ποιος μπορεί να βάλει 81 φωτιές σε μία ημέρα, ενώ το 2000 είχε δηλωθεί ότι 584 φωτιές μπήκαν σε μια εβδομάδα. Πώς μπορούνε Γρηγόρη 584 φωτιές να μπούνε σε μια βδομάδα, ή 81 φωτιές να μπούνε ταυτόχρονα σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας; Ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα μπαίνουνε, άρα υπάρχει συντονισμός.

Για να καταλάβεις τί ακριβώς γίνεται θα σου πω το παρακάτω. Στις φωτιές του 2021 ο Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας εξέδωσε μία οδηγία και εντολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος, στον Διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, στον Διευθυντή Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και στον Αντι-Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη. Λέει λοιπόν ο Πλιώτας που είναι Εισαγγελέας στον Άρειο Πάγο: Ο υπερβολικός μεγάλος αριθμός πυρκαγιών ασυνήθιστης έντασης και έκτασης που εκδηλώθηκαν κατά τις τελευταίες μέρες με συνέπεια να προκληθούν ανυπολόγιστες ζημιές στο φυσικό περιβάλλον και ιδίως στον δασικό πλούτο της χώρας, σε κτήρια, εγκαταστάσεις αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες, σε τουριστικές υποδομές και μάλιστα με κίνδυνο για την ζωή μεγάλων συνανθρώπων μας, καθώς και ο συγχρονισμός της εκδήλωσής της, δημιουργούν υπόνοιες για σκόπιμα οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Ποιός μιλάει για σκόπιμα οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα; Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο ανώτατος δικαστικός Βασίλης Πλιώτας το 2021. Δεν το λέω εγώ κι εσύ. Το λέει ένας άνθρωπος που είναι ο ανώτατος δικαστικός… […]… ότι υπάρχει μία εγκληματική οργάνωση, η οποία με κεντρικό σχεδιασμό καίει την Αθήνα, την Ελλάδα. …

Ποιά εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να ανάψει χιλιάδες πυρκαγιές ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα συγχρονισμένα και με την ίδια ένταση και να μην αφήσει ίχνη;

Ποιά εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να έχει την αναπτυγμένη τεχνολογία ώστε να έχει ανάψει χιλιάδες φωτιές την τελευταία πενταετία χωρίς να την έχει προσεγγίσει καμμία υπηρεσία ασφαλείας;

Δεν σου κάνει εντύπωση ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας όταν είναι να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα, μια απάτη, μία κλοπή, σε δέκα μέρες την εξιχνιάζουνε, και εδώ έχουμε χιλιάδες φωτιές που ανάβουνε συνεχώς και μεγάλες φωτιές, σε συγκεκριμένους μήνες, σε συγκεκριμένες περιοχές στις οποίες οι επενδυτές θέλουνε να επενδύσουνε και η ασφάλεια δεν έχει πάρει χαμπάρι; Δεν έχουνε αφήσει ούτε ένα ίχνος αυτοί οι εμπρηστές; Εμπρηστές, όπως λέει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Εγκληματική οργάνωση που δρα με κεντρικό σχεδιασμό.

Εμείς κάνουμε υποθέσεις. Θα μπορούσε δηλαδή να είναι μία κρατική υπηρεσία σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες; Θα μπορούσε να είναι μία εγκληματική οργάνωση του υποκόσμου. Θα μπορούσε να είναι μία ιδιωτική εγκληματική οργάνωση που χρηματοδοτείται από επενδυτές;

Στις 23 Ιουλίου Γρηγόρη του 2018, εκδηλώθηκαν στις 12 το μεσημέρι 14 διαδοχικές φωτιές στην Κινέτα. Από τις δώδεκα μέχρι τις δωδεκάμισι είχαν ανάψει 14 φωτιές διαδοχικά η μία με την άλλη, που η μία απ’ την άλλη απείχε ένα χιλιόμετρο. Ένα σημαντικό κομμάτι της πυροσβεστικής υπηρεσίας έφυγε απ’ την Αθήνα και πήγε στην Κινέτα που είναι 50 χιλιόμετρα μακριά, ανάποδα απ’ το Μάτι, και έτσι η μισή πυροσβεστική υπηρεσία είχε ασχοληθεί εκεί. Ήτανε η φωτιά αντιπερισπασμού αυτές οι φωτιές. Ανάψανε φωτιά αντιπερισπασμού. Η πυροσβεστική για την Κινέτα που ανάψανε 14 φωτιές συνεχώς σε μισή ώρα, έβγαλε ανακοίνωση που λέει «δεν διαπιστώθηκε εμπρησμός»! Πρόσεχε τί λέει η πυροσβεστική υπηρεσία. Συνεργάζονται όλες οι υπηρεσίες μαζί. «Δεν διαπιστώθηκε εμπρησμός»! Δηλαδή μπήκανε 14 φωτιές η μία μετά την άλλη σε μισή ώρα αλλά δεν ήτανε εμπρησμός!

Έτσι λοιπόν ενώ η μισή πυροσβεστική υπηρεσία ήταν στην Κινέτα, στις πέντε παρά τέταρτο το απόγευμα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Κινέτα στο Νέο Βουτζά, ανάβουν 2 ταυτόχρονες φωτιές, η μία 150 μέτρα από την άλλη. Η φωτιά αυτή κατεβαίνει στο Μάτι, κατακαίει μία τεράστια περιοχή και πεθαίνουν 103 αθώοι άνθρωποι. Στο Μάτι υπάρχουνε 2 κατασκηνώσεις. Μία του Δήμου Αθηναίων με 600 παιδιά και μία στρατιωτική με 1200 παραθεριστές στρατιωτικούς. Και οι δύο κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν άνετα. Ποιός θα μπορούσε να ειδοποιήσει τις κατασκηνώσεις που ήτανε 10 χιλιόμετρα μακριά από την φωτιά …ότι θα φτάσει στο Μάτι, ώστε οι δύο κατασκηνώσεις να εκκενωθούν; Για να εκκενώσεις μία κατασκήνωση με 1200 ανθρώπους θα πρέπει να περάσει ένας χρόνος. Θα πρέπει οι στρατιωτικοί στην κατασκήνωση να συγκεντρωθούν με τάξη, να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και αυτοί που κολυμπούσαν μέσα να βγουν έξω να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, να συγκεντρωθούνε με τάξη σε ανοιχτούς χώρους και να τους παραλάβουν τα πούλμαν ή ιδιωτικά αυτοκίνητα και να φύγουν. Πόση ώρα πέρασε;

Και υπάρχει ένα ερώτημα. Γιατί η στρατιωτική κατασκήνωση αφού ήξερε ότι η φωτιά θα φτάσει εκεί δεν ειδοποίησε ώστε μα παρέμβει ο στρατός και να σώσει το κόσμο; Το ήξερε η στρατιωτική κατασκήνωση, αφού εκκενώθηκε. Το ίδιο και η κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων. Γιατί δεν ειδοποιήσανε τον Δήμο, τις αρμόδιες αρχές να προφυλάξουνε τον κόσμο; Είχανε μια ώρα μέχρι να μαζευτούνε 1200 άτομα και να φύγουνε και δεν ειδοποιήθηκε κανένας.

Επίσης στο Μάτι θέλω να σε πληροφορήσω ότι υπήρχε ένα σχέδιο διαφυγής που είχε εκπονηθεί ένα μήνα πριν την φωτιά και προέβλεπε ότι σε 20 λεπτά όλοι όσοι βρισκόντουσαν στο Μάτι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε ανοιχτούς χώρους, να φύγουν από δρόμους διαφυγής σίγουρους με αυτοκίνητα του Δήμου, στρατιωτικά και ιδιωτικά φορτηγά. Γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο που είχε εκπονηθεί ένα μήνα πριν από την φωτιά; Στο Δήμο Πικερμίου και Ραφήνας υπάρχει το σχέδιο και το έχει δημοσιεύσει όλο το Πρώτο Μάτι. Γιατί δεν τους πήρανε τους ανθρώπους να φύγουνε; Εγώ μια ερώτηση κάνω. Μου κάνει εντύπωση.

Πρόσεξε τώρα. Πάμε συνέχεια. Ως τώρα βρισκόμαστε σε μία κατάσταση, ξέρουμε ότι είναι εμπρησμοί, το λέει ο Πλιώτας, δεν ξέρουμε όμως ποιός έχει δημιουργήσει τον εμπρησμό και γιατί ο στρατός δεν ειδοποιήθηκε να σώσει τους ανθρώπους στο Μάτι. Βγαίνει λοιπόν ο Πάνος Καμμένος που ήτανε Υπουργός Δημόσιας Τάξης τότε, τον ρωτήσανε γιατί κύριε Καμμένε δεν παρενέβη ο στρατός να σώσει τους κατοίκους; Ξέρεις τί είπε ο Καμμένος; «Ο στρατός λειτουργεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ»! Δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν άφησε τον Ελληνικό στρατό να σώσει τους ανθρώπους; Ρωτάω. Και για ποιον λόγο; Μήπως το ΝΑΤΟ συμμετείχε και στην πυρκαγιά; Κάνω μία ερώτηση γιατί ο Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος ήτανε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει ότι η ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ κάνουν τρομοκρατικές ενέργειες και συμμετέχουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, είχε δηλώσει ότι η ΣΙΑ και το ΝΑΤΟ ενέχονται σε τρομοκρατικές ενέργειες που κάνουν τρομοκρατικές ομάδες. Δεν τα λέμε εμείς.

Δυό μέρες λοιπόν μετά την φωτιά στο Μάτι ο κύριος Τόσκας, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δίνει στην δημοσιότητα ένα πλάνο από δορυφορική κάλυψη της φωτιάς στο Μάτι. Όσοι μας ακούνε πατήστε «δορυφορική κάλυψη της φωτιάς στο Μάτι» και θα σας βγάλει τί έχει καταγράψει ο δορυφόρος. Το πλάνο δείχνει τις 14 φωτιές στην Κινέτα και τις 2 που ανάψανε ταυτόχρονα στο Νέο Βουτζά. Αυτό σημαίνει ότι οι δορυφόροι είχανε καταγράψει την φωτιά στο Μάτι. Αυτοί οι δορυφόροι ήτανε πέντε. Πρώτος ο Copernicus Emergency Management Service, ο οποίος είναι ένα σύστημα δορυφόρων που καταγράφει τις φωτιές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδοποιεί. Ο Copernicus έχει βγάλει ανακοίνωση που λέει «τα αρχεία μας είναι στην διάθεση των αρχών για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Εκτός όμως από τον Copernicus έχει γράψει και ο ευρωπαΐκός δορυφόρος Sentinel 2, ο Fire Management System της ΝΑΣΑ, το γαλλικό δορυφορικό σύστημα Πιεντάτες, και τέλος ο International for Space and Major Disasters του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Πέντε δορυφόροι καταγράψανε. Εάν οι Ελληνικές αρχές ζητούσανε τα αρχεία των δορυφόρων θα ξέρανε ποιός ήτανε μπροστά, πώς μπήκανε οι φωτιές, τί έγινε κατά την διάρκεια της φωτιάς και τί έγινε μετά.

…Αυτήν την στιγμή γίνεται η δίκη για το Μάτι. Όλοι έχουνε πάει για πλημμέλημα. Κανείς δεν έχει πάει για κακούργημα. Αυτές οι καταγραφές των δορυφόρων υπάρχουν μέσα στα στοιχεία της δικογραφίας; Κι αν δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουν; Γιατί δεν φροντίσανε να πάρουνε τα αρχεία τους και να δούνε τί ακριβώς έχει γίνει; Γρηγόρη ζούμε στην αυτοκρατορία της απάτης. Οι δικαστικές αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν θα έπρεπε να έχουνε τα αρχεία; Αφού ο Copernicus που επιβλέπει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για τυχόν πυρκαγιά τις είχε καταγράψει, την φωτιά στο Μάτι. Και έβγαλε ανακοίνωση ότι διαθέτει τα αρχεία του για να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Οι Ελληνικές αρχές ζήτησαν τα αρχεία των πέντε δορυφόρων για να εξιχνιαστεί η υπόθεση; Πολύ αμφιβάλω. Πολύ αμφιβάλω. Εμφανίστηκαν στη δίκη σαν τεκμήρια τα αρχεία των πέντε δορυφόρων που έχουνε γράψει τις φωτιές στο μάτι; Δεν έχω καταλάβει γιατί οι Ελληνικές αρχές δεν ασχολήθηκαν με όλα αυτά που μπορούσανε πολύ εύκολα να εξιχνιάσουνε την φωτιά στο Μάτι και τα αγνόησαν.

Μέσα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει συνεχώς η λέξη «ανάπτυξη». Αυτό είναι θεωρία. Στην πράξη σημαίνει ότι ανάπτυξη χωρίς φωτιές δεν υπάρχει. Δεν γίνεται στην πράξη. Και λέει ο Μητσοτάκης ότι εμείς … θα σεβαστούμε το περιβάλλον. Το «περιβάλλον» της ΝΔ είναι οι τσέπες των επιχειρηματιών. Η ΝΔ μέσα σε αυτό το «περιβάλλον» ζει. Εξυπηρετεί επιχειρηματίες. Είναι οι τσέπες των επιχειρηματιών. Μη νομίζετε ότι όταν λέει ο Μητσοτάκης «θα σεβαστούμε το περιβάλλον», εννοεί το φυσικό περιβάλλον. Θα σεβαστεί τις τσέπες των επιχειρηματιών. Αυτήν την στιγμή ο Μπακογιάννης στην Αθήνα, μετά το φιάσκο του μεγάλου περίπατου φτιάχνει πάρκα τσέπης. Μικρά πάρκα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Τα πάρκα τσέπης τί είναι; Μικρά πάρκα ή αφορούν την τσέπη των εργολάβων που τα αναλαμβάνουν.

…Αυτοί οι άνθρωποι μας βλέπουνε σαν απλούς αριθμούς. Δεν λένε πέθανε ο Γρηγόρης, ο Δημήτρης, ο Κώστας. Λέει πέθαναν εκατόν τρεις άνθρωποι. Ο ένα, ο δύο, ο τρία ο εκατόν τρία. Είμαστε αριθμοί για αυτούς. Αυτό δεν έχεις καταλάβει. Και γι’ αυτό λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και για αυτό χρηματοδοτούν τους πολιτικούς που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Και για αυτό οι αμερικάνικες υπηρεσίες τοποθετούν τέτοιους πολιτικούς στην κυβέρνηση ώστε να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών γιατί πρέπει να ξέρεις ότι όλες οι οικονομίες βασίζονται στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτε άλλο παρά υποχείρια των πολυεθνικών. Ο ΠΟΥ είναι υποχείριο των φαρμακευτικών εταιρειών,. Όταν ήλθε εδώ ο κορωνοϊός ό,τι λέγανε οι φαρμακευτικές εταιρείες το ανακοίνωνε ο Τσιόδρας. Λέγανε οι φαρμακευτικές εταιρείες, «το εμβόλιο για τον κόβιντ είναι ασφαλές». Έλεγε λοιπόν εδώ η επιτροπή «το εμβόλιο για τον κόβιντ είναι ασφαλές»! Παπαγαλάκια ακριβώς. Άμα δεις τις ανακοινώσεις των πολυεθνικών των φαρμάκων και τις ανακοινώσεις που έβγαζε εδώ ο οργανισμός που εκπροσωπούσε ο Τσιόδρας και οι άλλοι, ήτανε οι ίδιες ανακοινώσεις.

Τί δεν μπορείς να καταλάβεις; Είναι πιόνια εξαγορασμένα και επειδή τα λεφτά εξαγοράζουνε και ηθική και συνείδηση, σήμερα ο Θεός είναι το χρήμα. Σήμερα ο Θεός έχει αντικατασταθεί με το χρήμα. Όλοι προσκυνάνε το χρήμα Γρηγόρη. Γι’ αυτό κάνουνε οι τράπεζες κουμάντο που εκδίδουν και διαχειρίζονται το νόμισμα. Γιατί ο νέος θεός είναι το χρήμα. Γι’ αυτό ακριβώς. Είναι ανάλγητοι. Δεν μας υπολογίζουνε καθόλου. …

…Δεν είμαστε ίσοι. Η ελεύθερη αγορά και η κοινωνική δικαιοσύνη είναι έννοιες αντίθετες. … Εσύ ξέρεις πολλούς μεγαλοπαράγοντες από την αστική τάξη της Ελλάδος να έχουνε πάει φυλακή; … Είτε κουβαλάνε ναρκωτικά, είτε κάνουνε οποιαδήποτε απάτη, είτε κάνουνε κλοπές, είτε κάνουν οτιδήποτε, έχεις δει ποτέ κανένα ηχηρό όνομα επιχειρηματία στην Ελλάδα να πάει φυλακή; Αφού οι επιχειρηματίες χρηματοδοτούν την κυβέρνηση. Την ελέγχουνε. Και η κυβέρνηση ελέγχει το δικαστικό σώμα. Πάει σαν σκάλα. …Ο επιχειρηματίας που ελέγχει τον Υπουργό του λέει Υπουργέ Δικαιοσύνης θα πεις στον δικαστικό αυτό και αυτό, και ο κακομοίρης δικαστικός ξέρει ότι αν δεν το κάνει την άλλη μέρα θα είναι στη Ροδόπη, θα είναι στην Ξάνθη. Δυο οικονομικοί εισαγγελείς που αντισταθήκανε και είπανε, όχι θα λειτουργήσουμε έντιμα τους ξηλώσανε αμέσως ρε Γρηγόρη. Το σύστημα είναι διεφθαρμένο από την ρίζα του μέχρι την κορυφή. Θέλει δηλαδή κάψιμο και καινούριο από την αρχή. Πρέπει να βάλουμε να κάψουνε το σύστημα. Αλλά οι εμπρηστές τους βλέπεις ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και της κυβέρνησης. Αυτό δεν κάνουν οι εμπρηστές; Δεν είναι μοχλός ανάπτυξης οι εμπρηστές; Αφού ανάπτυξη είναι οι ανεμογεννήτριες και υατο0ί «καθαρίζουνε» τον χώρο για να τοποθετηθούν οι ανεμογεννήτριες, δεν είναι μοχλός ανάπτυξης; Τι ακριβώς είναι;

Και γιατί στις χιλιάδες φωτιές που έχουνε μπει τα τελευταία χρόνια δεν έχουνε πιάσει έναν εμπρηστή αποδεδειγμένα; Δεν σου κάνει εντύπωση; Εξιχνιάζουνε τον οποιοδήποτε φόνο, όσο δύσκολο και να ‘ναι σε μια βδομάδα. Τις κλοπές, τις απάτες. Εξιχνιάζουν ένα σωρό εγκλήματα. Όμως, όταν πρόκειται για εμπρηστές η κυβέρνηση έχει περάσει νομοθεσία ότι ο εμπρησμός ενός πράγματος είναι πλημμέλημα, και άρα θα βγει έξω αυτός, ποτέ δεν έχει συλληφθεί. Δηλαδή τόσο τυφλοί είναι; Δεν υπάρχουνε δορυφόροι; Δεν υπάρχουν ψηφιακά συστήματα; Δεν υπάρχουν ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων; Τί δεν μπορούνε να βρούνε; Πες μου. Εσύ τώρα που μιλάμε μας ακούνε. Όταν είσαι με την παρέα σου σε ένα τραπέζι και έχεις κάτω το τηλέφωνό σου, ακούνε τι λες στο τραπέζι με την παρέα σου. Και δεν μπορούνε να βρούνε τους εμπρηστές; Τί είναι; Ανουνάκι; Ήρθανε από το υπερπέραν, από το διάστημα ήρθανε; Γιατί δεν μπορούνε να τους βρούνε; Ρωτάω. Απλό είναι. Και λέει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι 584 φωτιές σε μια εβδομάδα είναι εγκληματική οργάνωση με κεντρικό σχεδιασμό. Ποιός το λέει; Ο ανώτατος δικαστικός. Δεν το λέμε εμείς. Και λέει ο Κικίλιας, 81 φωτιές σε μία ημέρα -καρφώνονται και μόνοι τους. Ρε Κικίλια, 81 φωτιές σε μία ημέρα σε διαφορετικά μέρη, ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα όχι άλλη μέρα, ποιός μπορεί να τις βάλει; Μία οργάνωση που έχει και την τεχνολογία, έχει και την δομή, έχει και το σύστημα και έχει έμπειρους ανθρώπους σε δολιοφθορές. Δεν μπορεί να τις βάλει ένας κοινός εγκληματίας, ούτε ένας κοινός εμπρηστής που ανάβει μία φωτιά επειδή είναι μακάκας. Αυτές είναι δουλειές προηγμένης τεχνολογίας. Στην Κινέτα είναι πολύ πιθανόν, επειδή είπε η Πυροσβεστική ότι δεν υπάρχουν ίχνη εμπρησμού, οι φωτιές να έχουνε μπει με drones. Γιατί 14 φωτιές διαδοχικά μόνο με drones μπορούνε να μπουν ένα χιλιόμετρο η μία με την άλλη. Έτσι όπως λέει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Πρόσεξε, παίρνουμε Γρηγόρη τις επίσημες ανακοινώσεις.

Τον Τόσκα δεν τον φάγανε αμέσως; Τον Πλιώτα δεν τον φάγανε αμέσως; Δεν βάλανε τον Ντογιάκο μόλις ο Πλιώτας έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση; … Έχεις δει τον Ντογιάκο να βγάλει καμμιά τέτοια ανακοίνωση; Πες μου. Ο Πλιώτας όμως την έβγαλε και έφαγε την κεφάλα του. Έτσι λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα, έτσι λειτουργεί το σύστημα σε παγκόσμιο επίπεδο γιατί παντού μπαίνουνε φωτιές. Σε όλον τον πλανήτη υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα που θέλει να καταστρέψει ορισμένα πράγματα και να ξαναχτίσει μία νέα φύση όπως «πρέπει να είναι» για την κοινωνία που έρχεται, κι εμείς απλώς παρακολουθούμε από την τηλεόραση από τα ΜΜΕ και καθόμαστε και χαζεύουμε την κατάσταση χωρίς να αντιδράμε..

«Οι εμπρηστές είναι άνθρωποι της κυβέρνησης και των επενδυτών»: Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης
https://www.youtube.com/watch?v=PKBiCvFfSAw

Πηγή


Εκτύπωση   Email