ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Pin It

2023 06 21 a

 

Γεώργιος Αϋφαντής

«Είναι γεγονός ότι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί σύμμαχοι μας κυρίως αυτοί έχουν αποφασίσει ότι θα μπει ένα τέλος στο «ελληνοτουρκικό πρόβλημα» και τους είναι εντελώς αδιάφορο αν τα νησιά του Αιγαίου θα είναι ελληνικά ή τουρκικά ή αν θα έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς ή θα έχουν παραχωρηθεί στην ΄Υπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες».

Ο Πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής μιλά για όσα «έρχονται» στα ελληνοτουρκικά με απαίτηση των ξένων και δυστυχώς με τη συνενοχή του ελληνικού πολιτικού συστήματος.


Οι σύμμαχοι πιέζουν και ο κ. Δένδιας λέει ότι πρέπει «να συζητήσουμε εντός του Ιουλίου για να μην χαλάσει το καλό κλίμα»! Ο κ. Αυφαντής λέει ότι το πολιτικό μας σύστημα δείχνει να έχει συμφωνήσει σε διαπραγματεύσεις στις οποίες «είναι αρρήτος ομολογημένο ότι θα δώσουμε έδαφος, χωρικά ύδατα, εναέριο χώρο και θα επισημοποιησούμε την άσκηση λειψής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου, προχωρώντας σε σταδιακή αποστρατιωτικοποίησης τους». Τι λέει για όσα λέγονται, γράφονται, ακούγονται και δεν διαψεύδονται για «σύμφωνα μη επιθέσεως» με την Τουρκία και άλλα πολλά με τα οποία θα προσπαθήσουν να μας «χρυσώσουν το χάπι»; Τι δεν έκανε η Ελλάδα από το 2012 ακόμη;

Κανένας από τους συμμάχους δανειστές μας δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει εναλλακτικές λύσεις για την οικονομία της, λύσεις που έχουν να κάνουν με την εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας, από τον οποίο παραιτούμαστε γιατί «εμείς είμεθα του τουρισμού, ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Δυστυχώς φαίνεται να έχουμε γίνει το Πουέρτο Ρίκο της Μεσογείου και ο κ. Αυφαντής αναφέρεται στην τελευταία επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς την παρουσία κανενός από το ελληνικό κράτος!
Ο κ. Αυφαντής ελπίζει στην αντίδραση του κόσμου που θα πρέπει να πάει κόντρα στα συστημικά ΜΜΕ, στο ΕΛΙΑΜΕΠ και σε άλλα ινστιτούτα που είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσουν με γοητευτικό τρόπο την επώδυνη συμφωνία. Επισημαίνει ότι η Τουρκία δεν απαιτεί μόνο οικονομικό έλεγχο στο Αιγαίο αλλά κυριαρχία. Αυτό και μόνο απορρίπτει το «επιχείρημα» που λέει «ας συμφωνήσουμε σε κάτι τώρα για να αποφύγουμε τον πόλεμο.

Δεν θα τον αποφύγουμε», υποστηρίζει ο κ. Αυφαντής. Βρισκόμαστε στη φάση του γεωπολιτικού μνημονίου, μετά από τα εξοντωτικά οικονομικά μνημόνια; Ο κ. Αυφαντής τα είχε πει αυτά από το 2014 στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο έμπειρος διπλωμάτης εξηγεί πως η Ελλάδα πρέπει να πάει σε οποιονδήποτε διάλογο με την Τουρκία. Αν οι όροι που θα τεθούν από την ελληνική πλευρά δεν γίνουν αποδεκτοί τότε δεν πρέπει να συζητήσουμε.

«Δεν μπορεί να πάμε ικετεύοντας να συζητήσεις», λέει. Ο κ. Αυφαντής όπως λέει είναι διπλωμάτης και θέλει την ειρήνη. Γι ΄ αυτό και όσα λέει για την στρατιωτική αντιμετώπιση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά σημαντικά και ενδιαφέροντα. Ο πρέσβης επί τιμή επισημαίνει ότι για το θέμα των τουρκικών αλιευτικών που έχουν φθάσει στα Κύθηρα υπάρχει παράβαση καθήκοντος. «Για να μην ενοχληθούν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί θυσιάζουμε κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιτρέπουμε τα πάντα στους Τούρκους», λέει.

Ο Γεώργιος Αϋφαντής είναι πρέσβης ε.τ.

Πηγή


Εκτύπωση   Email