ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Pin It

2023 04 18 a

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης, γεωπολιτικός αναλυτής

Τον τελευταίο καιρό έχει συγκεντρωθεί ένας ικανός αριθμός δημοσιογραφικών αποκαλύψεων καθώς και δηλώσεων από διάφορα πολιτικά στελέχη, ο οποίος δείχνει πως με την Τουρκία αυτή τη στιγμή υπάρχει συζήτηση ώστε να έρθουμε σε μια συμφωνία η οποία όμως θα ανασταίνει τον αντίπαλο μας με ολέθριες συνέπειες για τον Ελληνισμό.

Θα μιλήσω ξεκάθαρα για να ξέρει ο καθένας τι ακριβώς διακυβεύεται στις εκλογές:

Η Τουρκία μας βάζει στο τραπέζι δύο βασικά ζητήματα: αποστρατιοτικοποίηση νήσων και μειονότητα σε Θράκη και Δωδεκάνησα. Με λίγα λόγια τέτοια πράξη ισοδυναμεί σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα ότι η Τουρκία με τον αποβατικό στόλο της θα επιχειρήσει κατάληψη νησιών, ΕΑΝ υποκύψουμε σε αυτό ενώ θα έχει πάτημα για προστασία μουσουλμάνων.

Σε περίπτωση που η Τουρκία βάλει πόδι στο Αιγαίο αυτόματα ξεχνάμε την Κύπρο. Η Κύπρος έχει δυνατότητα Άμυνας και επίθεσης εφόσον ενώνεται με την Ελλάδα δια θαλάσσης και αέρος.

Σε περίπτωση που η Τουρκία βάλει πόδι στο Αιγαίο αυτόματα η Ελλάδα χάνει το στρατηγικό της βάθος που είναι η θάλασσα. Ελλάδα χωρίς θάλασσα σημαίνει προβολή ισχύος της Τουρκίας σε όλο τον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο και πιθανώς κατασκευή τεχνητών νήσων σε στυλ Κίνας. Ουσιαστικά είσαι όμηρος.

Εάν η Ελλάδα δεν βγάλει τους φυσικούς πόρους που της αναλογούν βάση Διεθνούς Δικαίου τότε μην περιμένετε καμία ανάταση της οικονομίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να ανακάμψει οικονομικά τώρα που η Ευρώπη καίγεται για ενέργεια. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάρουμε ένα μικρό κομμάτι βάση πληθυσμού και η υπόθεση έχει τελειώσει. Άρα χάνουμε και λεφτά για όσους είναι αμιγώς φιλοχρήματοι και φιλοκαταναλωτές.

Σε όλα αυτά φυσικά κρατάω έναν παράγοντα του οποίου η γνώμη θα μετρήσει: Η στρατιωτική ηγεσία.
Αυτά να τα έχει ο καθείς στο νου του όταν θα πάει να ρίξει ψήφο.
---------------------------------------------------
Ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης είναι γεωπολιτικός αναλυτής.

Πηγή: https://enromiosini.gr/arthrografia/skepseis-en-opsei-epikeimenis/


Εκτύπωση   Email