«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ» Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Pin It

03112022 1π. Στέφανος Στεφόπουλος

«Πλανᾶσθε͵ μὴ νοοῦντες τὰς Γραφάς» (Ματθ. 22.29).

Καταστροφική λατρεία είναι μια οργάνωση της οποίας τα μέλη έχουν στρατολογηθεί με ανήθικα και παραπλανητικά μέσα. Οι οπαδοί, με διαδικασίες πλύσης εγκεφάλου καταλήγουν πειθήνια όργανα του ηγέτη της ομάδας, χάνοντας την προσωπικότητά τους και την ελευθερία τους. Περιττό να πούμε πως χάνουν ολοκληρωτικά και την ικανότητα κριτικής σκέψης. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Οι ομάδες αυτές πού χαρακτηρίζονται καταστροφικές «λατρείες» έχουν αποδεδειγμένως αναμειχθεί σε συγκεκριμένες παράνομες καί ανήθικες πρακτικές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:

– Ή κακοποίηση, ή παραμέληση και ο θάνατος παιδιών.
– Ή παράνομη μετανάστευση.
– Ή χρήση, ή διακίνηση και ή εμπορία ναρκωτικών.
– Ό δόλος και ή εξαπάτηση στη στρατολογία οπαδών.
– Παράνομες οικονομικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις με κολοσσιαία κέρδη.
– Κλοπές.
– Απειλές, ταλαιπωρία και εκβιασμοί των οικογενειών και των φορέων πού ασκούν δυσμενή κριτική στη «λατρεία» με μηνύσεις και αχρείες πράξεις.
– Αποθήκευση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.
– Σεξουαλική κακοποίηση και πορνεία.
– Απαγωγές, φόνοι, απόπειρες φόνων.
– Ψυχολογική και συναισθηματική φθορά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά παρουσιάζει και η λεγόμενη «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ» (γνωστή και ως Ανατολική Αστραπή -Eastern Lightning), η οποία δραστηριοποιείται έντονα και στην πατρίδα μας. Η δράση της χαρακτηρίζεται από αθέμιτα μέσα προσηλυτισμού – ιδιαίτερα στον χώρο του διαδικτύου- και οφείλουμε να αναφέρουμε μερικά στοιχεία για αυτήν. Ωστόσο επειδή το θέμα του προσηλυτισμού, αυτής της σέκτας, έχει αναλυθεί σε προηγούμενο άρθρο του κ. Ιωάννη Μηλιώνη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος[1], σήμερα θα παρουσιάσουμε γεγονότα από την δράση της.

Βασικό όπλο στην παγίδευση των οπαδών είναι η σταδιακή υποβάθμιση του Λόγου Του Θεού, ώστε να μην υπάρχει κανόνας ελέγχου της ψευτοδιδασκαλίας. Έτσι παρουσιάζει σταδιακά τα δόγματά της. Αναφέρουμε κάποια:

Η προσωπική θρησκευτική εμπειρία αντικαθιστά την αυθεντία της Αγίας Γραφής σε θέματα διδασκαλίας. (βλ. Προτεστάντες).
Η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού έγινε μυστικώς. (βλ. Μάρτυρες του Ιεχωβά).
Ο Ιησούς επέστρεψε ως μια 30χρονη γυναίκα.
Η Αγία Γραφή έχει αντικατασταθεί από μια Τρίτη Διαθήκη που αποκαλύφθηκε από τη γυναίκα Ιησού. (βλ. Μορμόνους).
Οι χριστιανοί που ενώνονται με τη γυναίκα-Ιησούς θα ανέβουν μαζί της στον ουρανό στην επερχόμενη αποκάλυψη. (βλ. πεντηκοστιανό δόγμα αρπαγής της εκκλησίας).
Οι βλάσφημες κακοδοξίες της σέκτας δεν θα μας απασχολήσουν σε αυτό το άρθρο[2]. Θα εστιάσουμε στη δράση της.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σύμφωνα με το BBC, τα νέα μέλη της σέκτας αναγκάζονται να κάνουν χρηματικές δωρεές, να διακόψουν τους δεσμούς με τις οικογένειές τους και μετατρέπονται σε φανατικούς οπαδούς. Αναζητώντας νέους οπαδούς, τα μέλη της Εκκλησίας του Παντοδύναμου Θεού συχνά απαγάγουν και βασανίζουν ανθρώπους![3]

Όπως δημοσιεύθηκε στον Ελληνικό και στον διεθνή τύπο, τα έξι μέλη της, παράνομης από το 1995, αίρεσης «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού» ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μια γυναίκα γιατί αρνήθηκε να τους δώσει τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου. Το έγκλημα έγινε το 2014 σε ένα κατάστημα των McDonald’s σε μια μικρή πόλη της ανατολικής Κίνα, όταν οπαδοί της σέκτας διενεργούσαν εξόρμηση προσηλυτισμού. Ένας από τους δράστες δήλωσε κυνικά: «Τη χτυπούσα με όλη μου τη δύναμη και την ποδοπατούσα. Ήταν δαίμονας. Έπρεπε να τον καταστρέψουμε»[4].

Υπάρχει πλούσιο «αστυνομικό δελτίο» από τη δράση της σέκτας:

1998: Η σέκτα υποκίνησε συνολικά οκτώ ταραχές για 12 ημέρες στην κομητεία Hetang, της επαρχίας Henan. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όχλος έσπασε τα χέρια και τα πόδια των θυμάτων και έκοψε ακόμη και τους λοβούς των αυτιών τους.

2010: Μετά τη δολοφονία ενός μαθητή δημοτικού σχολείου στο Χενάν, η αστυνομία ανακάλυψε ένα σύμβολο κεραυνού στο πόδι του θύματος – γνωστό σύμβολο της σέκτας. Το παιδί εξέφρασε την επιθυμία του να εγκαταλείψει την ομάδα και δολοφονήθηκε!

2012: Η σέκτα αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται πίσω από περισσότερες από 40 ταραχές σε ολόκληρη την Κίνα τον Δεκέμβριο του 2012, καθώς διέδιδε φήμες περί συντέλειας του κόσμου.

Το ίδιο έτος ο 36χρονος Min Yongjun, μαχαίρωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στο χωριό Chenpeng, στην επαρχία Henan και στη συνέχεια πήγε στο τοπικό σχολείο, και τραυμάτισε 23 μαθητές. Ο Μιν είπε ότι παρακινήθηκε από τις προφητείες της σέκτας για την ημέρα της Κρίσης[5].

Σύμφωνα με άρθρο του Jamie Frater[6] : «Οι οπαδοί δεν απομακρύνονται ποτέ από τη λατρεία επειδή δηλώνουν με γραπτή δήλωση ότι τα μέλη πρέπει να έχουν ακλόνητη πίστη, και όταν αυτό πάψει να ισχύει, θα τιμωρηθούν».

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σέκτα στοχεύει συνήθως γυναίκες από αγροτικές περιοχές των οποίων οι σύζυγοι είναι μετανάστες εργάτες και περνούν το μεγαλύτερο μέρος του έτους μακριά από το σπίτι. Αυτές οι γυναίκες όταν ενταχθούν στην οργάνωση «δωρίζουν» αποταμιεύσεις και περιουσιακά στοιχεία[7] και στη συνέχεια εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους[8].

Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο ώστε να υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με την αναζήτηση τέτοιων γυναικών από το οικογενειακό τους περιβάλλον![9]

ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Η παρουσία της ομάδας είναι έντονη και παραπλανητική, ειδικά στο φέισμπουκ και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννης Μηλιώνης: «Ἡ ὀργάνωση/σέκτα «Ἐκκλησία τοῦ Παντοδύναμου Θεοῦ» στή χώρα μας δέν παρουσιάζει τό πραγματικό της πρόσωπο. Δέν ὁμολογεῖ εὐθαρσώς τήν πίστη της ὅτι ὁ «Χριστός» ἦλθε καί σήμερα ἀποτελεῖ ἐνσάρκωση μιᾶς κινέζας γυναίκας, ὥστε ὁ καθένας ἐλεύθερα νά ἀποφασίσει ἐάν θά ἐνταχθεῖ ἤ ὄχι. Ἀντιθέτως -καί εἰδικά στό Facebook- χρησιμοποιεῖ δεκάδες εἰκονικά προφίλ (fake profiles) πού δῆθεν ἀνήκουν σέ πραγματικά πρόσωπα καί τά ὁποῖα ἀναρτοῦν εἰκόνες Ἁγίων καί τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καί προσκαλοῦν ἀνυποψίαστους, Ὀρθόδοξους πιστούς νά γίνουν «φίλοι» (friends), «μέλη» (members), νά τούς «ἀκολουθοῦν» (followers) ἤ νά τούς προτιμοῦν (likes)».[10]

Στο προφίλ της σελίδας μας στο ΦΒ λαμβάνουμε καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα φιλίας από ύποπτα προφίλ. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα φιλτράρεις όλα ένα-ένα επειδή δεν υπάρχουν εμφανείς πληροφορίες για το άτομο που αιτείται. Χρειάζεται μεγάλη και χρονοβόρα αναζήτηση μέσω των αναρτήσεων του ατόμου ή και τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχει αναρτημένα ώστε να οδηγηθείς σε ασφαλή συμπεράσματα για την πίστη του. Πρόσφατα λάβαμε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε τα εξής:

Eίμαι η …, η διαχειρίστρια της σελίδας «Ακολουθήστε τα βήματα του Ιησού Χριστού». Λυπάμαι που σας ενοχλώ και ελπίζω να μην χάσετε την υπέροχη πρόσκληση από τον Θεό να ευλογήσει εσάς και την οικογένειά σας. Θέλω να σας πω καλά νέα. Στις 8:30 το βράδυ, ο Πατέρας θα μοιραστεί τον λόγο του Θεού μαζί μας και θα προσευχηθεί για εμάς. Το σημερινό θέμα είναι: Πώς θα απαλλαγούμε από τα βάσανα και θα λάβουμε τις ευλογίες του Θεού! Μπορώ να σας προσθέσω σε αυτήν την ομάδα αν θέλετε; Α: Ναι Β: Δεν θέλω

Όταν επισκεφτήκαμε την ομάδα αυτή[11], το πρώτο που είδαμε ήταν μια καρφιτσωμένη (δλδ. μόνιμη) ανάρτηση με φωτογραφία από Ορθόδοξο ναό! Αυτό από μόνο του αποτελεί αδίκημα γιατί εμφανώς παραπλανά τον επισκέπτη. Το γεγονός ότι έχει ήδη 6.749 άτομα που δήλωσαν ότι τους αρέσει, καθώς και 63 από τους φίλους μας (της σελίδας του Ι. Ν. Αγίων Ταξιαρχών Ιστιαίας) δείχνει ότι έχουν πετύχει το στόχο τους.

Η Ομάδα «Αντιαιρετική Προσπάθεια για την Προστασία της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης», με καθημερινές αναρτήσεις αποκαλύπτει τέτοια παραπλανητικά προφίλ και προτείνουμε στους φίλους αναγνώστες να την παρακολουθούν.

Η δράση των αιρέσεων και των παραθρησκευτικών ομάδων είναι πλέον πολύ έντονη στην πατρίδα μας. Η άγνοια, η αδράνεια αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους μας, για το απολωλός πρόβατο συντελεί στο να χάνονται ψυχές από τις πλάνες των αιρετικών. Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Και μας ελέγχει ο λόγος του Ιερού Χρυσοστόμου:

«… περί των ψευδοπροφητών και ψευδοδιδασκάλων και περί των άθεων αιρετικών που περικυκλώνουν από παντού, ως χείμαρροι και πλανούν πολλούς. Και από πού προέκυψε αυτό; Είναι φανερό ότι από την αγνωσία και απειρία των προϊσταμένων˙ διότι όπου υπάρχει απειρία ποιμένων, εκεί η των προβάτων απώλεια».[12]

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Χρησιμοποιήσαμε τον όρο «σέκτα» αν και στο ξενόγλωσσο διαδίκτυο αναφέρεται ως «λατρεία».

1. “Η Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού”. Η παγίδευση των Πιστών διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης- Ιωάννη Μηλιώνη)
2. Για τις κακοδοξίες της «λατρείας» διαβάστε ανακοίνωση της Ι.Μ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ-Εν Πειραιεί τη 14η Οκτωβρίου 2019-«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ»: ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΚΟΔΟΞΗ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ
3. The Chinese cult that kills ‘demons’ – BBC News
4. The Chinese cult that kills ‘demons’ – BBC News
5. https://www.globaltimes.cn/daily-specials/Quannengshen-oriental-lightning/
6. Listverse Authors – Listverse 10 Disturbing Facts About the Church of Almighty God
7. https://www.sohu.com/a/347686247_220095
8. https://www.sohu.com/a/347686247_220095
9. http://www.fqnslm.com/
10. https://www.entaksis.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%85-%ce%b7-%cf%80/
11. https://web.facebook.com/followjesuchrist.el
12. PG 59.555-6 & https://www.entaksis.gr/%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af-%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%88%ce%b5%cf%85%ce%b4%ce%bf%ce%b4%ce%b9/

ΠΗΓΕΣ:

http://rusplt.ru/world/sudnyiy-den-dlya-fanatikov-12103.html
Chinese ‘cult’ members held after a woman is beaten to death (smh.com.au)
Inside China’s ‘Eastern Lightning’ cult – Global Times

Πηγή


Εκτύπωση   Email