Η «ΑΙΡΕΣΗ» ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΘΡΗΣΚΕΙΑΣ…

Pin It

02092022 1Κωστής Σιδέρης

Μέχρι σήμερα μπορούσες να ισχυριστείς ότι ακολουθείς «αυτά που λέει η Επιστήμη» μόνο στην περίπτωση που ακολουθούσες τα επιστημονικά δεδομένα, .
Όταν όμως γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια τα δεδομένα, και υποστηρίζεις θεωρίες που όχι μόνο δεν επιβεβαιώνονται αλλά καταρρίπτονται κιόλας στην πράξη, και παρόλα αυτά συνεχίζεις να επικαλείσαι την επιστήμη, τότε ακολουθείς την αίρεση της επιστημοθρησκείας.

Υπάρχει τέτοια αίρεση; Όπως φαίνεται όχι μόνο υπάρχει αλλά έχει στρατολογήσει και μερικούς από τους καλύτερους επιστήμονες που είχαμε.
Είναι αυτοί που όπου σταθούν και όπου βρεθούν, «ενημερώνουν» τον κόσμο ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί «κινδυνεύουν” ή «γιατί κινδυνεύουν ελάχιστα αλλά δεν είναι κακό να εμβολιαστούν» ή γιατί «κινδυνεύει ο παππούς».

Όμως η δύστροπη και θρασυτατη πραγματικότητα έχει άλλη άποψη.

Κίνδυνος

Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα και τις μελέτες παγκοσμίως εδώ και δύο χρόνια, οι υγιείς νέοι και τα υγιή παιδάκια διατρέχουν μηδενικό κίνδυνο από την κόβιντ.
Στην Βρετανία πχ όπου γίνεται σοβαρή καταγραφή βλέπουμε ότι από τους 251 νέους που μπήκαν ΜΕΘ τον πρώτο χρόνο της πανδημίας (100% ανεμβολιαστος πληθυσμός) μόλις 6 δεν είχαν οποιαδήποτε προϋπάρχουσα ευπάθεια. Δηλαδή το 98% των εισαγωγών ήταν περιπτώσεις νέων με παχυσαρκία, σύνθετα προβλήματα και γενικώς σοβαρές παθήσεις που ούτως η άλλως έβαζαν σε κίνδυνο τις ζωές τους ανεξαρτήτως κοβιντ.
Στο ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 25 θάνατοι σε ένα πληθυσμό 12 εκατομμυρίων παιδιών όπου όλα ήταν σε ευπαθείς ομάδες.
Με δυο λόγια η πιθανότητα θανάτου στα παιδιά είναι της τάξης του 1:500.000 (μια στο μισό εκατομμύριο)!
Από την άλλη, οι νεότερες μεταλλάξεις και ειδικά η όμικρον, σε όσες χώρες ειδικά δεν καταγράφουν και τα τροχαία ως “θάνατο με κοβιντ” φαίνεται να εμφανίζουν ακόμα πιο μειωμένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης στα παιδιά με την μείωση να είναι της τάξης του 80-90%. Ο ήδη μηδενικός κίνδυνος δηλαδή εμφανίζεται κατά 80% μικρότερος.
Άρα, όλα δείχνουν ότι ο κίνδυνος για τα υγιή παιδιά είναι από μηδέν έως τίποτα.

Ασφάλεια

Σύμφωνα με την κλινική μελέτη της φαρμακοβιομηχανίας ο κίνδυνος παρενεργειών στα παιδιά είναι μηδενικός. Και αυτή η μελέτη όμως φαίνεται να έχει “προβλήματα” Ο καθηγητής του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ και μέλος της Ιατρικής Κοινότητας, Zvika Granot, καταρρίπτει την μελέτη της Pfizer για την «αποτελεσματικότητα» του εμβολίου για τα παιδιά. Ουσιαστικά κατηγορεί τον FDA και το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για αμέλεια και διαφθορά, βάζοντας τα κέρδη πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών….”
Όμως υπάρχουν νεότερες μελέτες όπου μαθαίνουμε ότι η πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών σε παιδιά κυμαίνεται από 1:20.000 έως ακόμα και 1:5.000. Μάλιστα πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος εμφάνισης περικαρδίτιδας η μυοκαρδίτιδας αγγίζει το 3.5%
Παρόλα αυτά, οι οπαδοί της αίρεσης εξακολουθούν να κηρύττουν ότι “δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά” ή το πιο νόστιμο “καλύτερα να κάνει εμβόλιο το παιδί, παρά να νοσήσει”. Καλύτερα άραγε για ποιον;

Έτσι, σύμφωνα με το δόγμα της αίρεσης αυτής, τα παιδιά πρέπει να προφυλαχτούν από έναν μηδενικό κίνδυνο, ανοίγοντας όμως την σοβαρή πιθανότητα να υποβαθμιστεί η υγεία τους και να κληρονομήσουν για μια ζωή ευπάθειες.
Δηλαδή, για να προφυλάξουμε έναν ευπαθή ηλικιωμένο που δεν προστατεύεται πλήρως από το θαυματουργό σκεύασμα πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία ενός απροσδιόριστου πλήθους παιδιών!

Το καλύτερο όμως είναι ότι όποιος διαφωνεί με αυτό το απύθμενα ανθρωπιστικό σκεπτικό κατατάσσεται αυτομάτως στους αρνητές της επιστήμης!
Ίσως να έχουν και δίκιο. Ίσως να πρέπει κάποια στιγμή και υπόλοιποι να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία στην άτακτη και απείθαρχη πραγματικότητα.
Γιατί ως γνωστόν, η σωστή πραγματικότητα είναι μόνο αυτή που συμφωνεί μαζί μας.

Πηγή


Εκτύπωση   Email