Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

Pin It

2023 12 04 bΟ βίος του Αγίου Κοσμά διαβάστηκε πολύ. Δι' αυτό και προ πολλού έχει εξαντληθή και η Δευτέρα έκδοσις. Ήδη με την Χάριν του Θεού και την βοήθειαν του Αγίου προβαίνομεν και εις τρίτην τοιαύτην. Λέγομεν με την βοήθεια του Αγίου, διότι ο Άγιος ενδιαφέρεται προσωπικά ο ίδιος, δια τις εκδόσεις αυτές και επεμβαίνει θαυματουργικά. Αναφέρομεν πως θαυματουργικά επενέβη εις την δευτέραν έκδοσιν, η οποία ήδη εξηντλήθη...
Περιεχόμενα:

Πρόλογος α' εκδόσεως, Πρόλογος γ' εκδόσεως, - Καταγωγή, - Περασμένα μεγαλεία, - Γράμματα!... Γράμματα, - Στο παιδευτήρι, - Την τεθλιμένην οδόν, - Η κλήσις.
ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, - Εις τον κέντρον της Ορθοδοξίας, - Τα πρώτα φτερουγίσματα, - Το ορμητήριο, - Εξ ημέρας εργά, - Οι Κοτσαμπάσηδες.
ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, - Στα λιμέρια των κλεφτών, - Τα Αρβανίτικα, - Η βεντέττα των παπάδων, - Ο πάτερ Κοσμάς και τα δένδρα, - Ο Άγ. Κοσμάς και η Ελ. Επανάστασις, - Ο Άγιος της εργατιάς, - Ζυγίζει την αγάπη, - Ο Ασκητής, - Η συνεχής Λιτανεία, - Και πρόσφυξ.
ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, - Πρώτος φεμινιστής, - Θαύματα σε Τούρκους, - Προφητείες του Αγίου Κοσμά, - Κατάρες του Αγίου Κοσμά, - Και τον λόγον βεβαιούντος, - Τα φέσια και τα είδωλα.
ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ, - Στη Χειμάρα, - Κατασκοπεύεται, - Ο Ιερεύς, - Προς το μαρτύριον, - Το μαρτύριον, - Θαύματα μετά τον θάνατό του, - Ένα σύγχρονον θαύμα του, - Άγιος Κοσμάς και Αλή-Πασάς, - Ο φύλαξ άγγελος της Β. Ηπείρου, - Άλλες τιμές του Αγίου, - Η αγιοκατάταξίς του,
- Απολυτίκιον.
ΟΙ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ, - Διδαχές Α - Η, - Παραδείγματα διάφορα, - Ο πολύτιμος αδάμας, - Η ωραία κόρη, - Η βρύση και ο ακάθαρτος σκύλος, - Ο σοφός πνευματικός, - Οι τρεις νόμοι, - Εικόνες της Αγίας Τριάδος, - Στίχος, - Προσθήκη επιμελητών εκδόσεως, - Ακολουθία του Αγίου, - Εις τον Εσπερινόν, - Εις τον Όρθρον (https://www.politeianet.gr/books/9789609842006-archimandritis-basilopoulos-d-charalampos-orthodoxos-tupos-ekdoseis-o-agios-kosmas-o-aitolos-85766).

Βιβλιοπωλείο «Ορθόδοξος Τύπος», Kάνιγγος 10, Aθήναι, Τηλ.: 210 3816206.


Εκτύπωση   Email