ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ. 1. ΓΕΝΕΣΗ (ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ)

Pin It

05032023Ο πρώτος τόμος της νέας σειράς: «Εκείνοι που μίλησαν με τον Θεό - Ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα νοήματα της Παλαιάς Διαθήκης», είναι αφιερωμένος στην Γένεση. Συγγραφέας είναι ο θεολόγος Δημήτριος Λ. Φωτόπουλος, ένας από τους δημιουργούς της σειράς «Δι' ευχών των αγίων». Ο συγγραφέας καταγράφει τα ερωτήματα των νέων που διαβάζουν την Παλαιά Διαθήκη. Οι διηγήσεις της Παλαιάς Διαθήκης φαντάζουν ίσως αλλόκοτες στον σύγχρονο άνθρωπο και εύλογα δημιουργούν πολλά ερωτήματα.
Γιατί η Εύα πλάστηκε από το πλευρό του Αδάμ; Γιατί οι πρώτοι άνθρωποι ζούσαν πολύ περισσότερα χρόνια από τους σημερινούς; Γιατί ο Ιακώβ εξαπάτησε τον αδελφό του και παρόλα αυτά ο Θεός τον ευλόγησε; και πολλά άλλα γιατί…

Το βιβλίο περιέχει απόδοση των κειμένων της Γενέσεως στη Νέα Ελληνική ανά κεφάλαιο και θεματική, ερωτήσεις και ερμηνευτικές απαντήσεις βασισμένες στα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας μας, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και πολλοί ακόμα. Το βιβλίο απευθύνεται σε εφήβους και νέους, αλλά και στους αναγνώστες κάθε ηλικίας, που αναζητούν να ανακαλύψουν τα κρυμμένα νοήματα της Παλαιάς Διαθήκης.

Συγγραφεύς: Δημήτριος Φωτόπουλος, Εκδότης: Εκδόσεις Άθως, 2022, Σελίδες: 232.


Εκτύπωση   Email