ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΨΩΜΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Pin It

23022023Το πολυδιάστατο παιδικό διήγημα του συγγραφέα Γιώργου Αντωνάκη, που αγάπησαν διαχρονικά μικροί και μεγάλοι, σε μια ολοκαίνουργια έκδοση από τις εκδόσεις Θύρα με την πανέμορφη εικονογράφηση της Εύας Καραντινού. Η νέα έκδοση είναι τετράχρωμη, με εύχρηστο μέγεθος και ποιοτικά υλικά, φιλικά στο παιδί και το περιβάλλον. Ζούσε κάποτε ένας παράξενος βασιλιάς, κλεισμένος στο παλάτι του, που δεν είχε δει ποτέ τη γαλάζια θάλασσα, τα πουλιά να πετούν, τις εποχές ν' αλλάζουν.

Τα παράθυρα στο παλάτι ήταν πάντα κλειστά και τα φαγητά, που έφτιαχναν οι μάγειροι, του φαίνονταν απαίσια, το ψωμί πικρό. Κι ο παράξενος, πικραμένος βασιλιάς γύρευε με αγωνία το γλυκό ψωμί, ζητώντας βοήθεια. Ώσπου γνώρισε τον Οδοιπόρο και ταξίδεψε μαζί του στη χώρα των Παραμυθιών. Εκεί δούλεψε, κουράστηκε, ίδρωσε, έμαθε να ακούει και να βλέπει όσα η φύση έχει να πει, άρχισε να εμπιστεύεται τους ανθρώπους και να περιμένει. Βρήκε άραγε το γλυκό ψωμί ή μήπως υπάρχει κάτι πιο γλυκό κι από το πιο νόστιμο ψωμί του κόσμου;
Από «Το πιο γλυκό ψωμί», ένα παραμύθι του παλιού καιρού, ο συγγραφέας εμπνεύσθηκε μια δική του, φανταστική και αστεία ιστορία, που ανέβηκε στο θέατρο, τα τραγούδια της μελοποιήθηκαν, διασκευάστηκε σε χορόδραμα κι έγινε κινηματογραφική ταινία!

Συγγραφεύς: Γιώργος Αντωνάκης, Εκδότης: Εκδόσεις Θύρα, 2022, Σελίδες: 126.


Εκτύπωση   Email