ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ - Παιδικό

Pin It

20012023Ενας νέος προσκυνητής διασχίζει πεζός τις απέραντες εκτάσεις της Ρωσίας, αντιμετωπίζοντας μεγάλους κινδύνους που προκαλούν φυσικά φαινόμενα, άγρια ζώα αλλά και μερικές φορές «άγριοι άνθρωποι». Όμως ο προσκυνητής δεν χάνει το θάρρος του. Αφορμή του ταξιδιού του είναι η πορεία προς τα μεγάλα προσκυνήματα της Ρωσίας και το βαθύτερο νήμα του η εμβάθυνση στα μυστικά της νοεράς προσευχής.

Ο Προσκυνητής ταξιδεύει με οδηγό τον πνευματικό του πατέρα και με αχώριστο σύντροφο του τη Φιλοκαλία διανύοντας τεράστιες αποστάσεις με τα πόδια. Η ψυχή του, διψασμένη για τον Θεό, δεν σταματά την πορεία της προτού δροσιστεί στην πηγή της Θείας Χάριτος και της νοεράς προσευχής.
Οι Περιπέτειες ενός προσκυνητή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πνευματικά ιστορήματα, που τυπώθηκε αρχικά τον 19ο αιώνα στη Ρωσία. Σήμερα αποτελεί το αγαπημένο ανάγνωσμα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η εικονογραφημένη διασκευή του πρωτότυπου έργου απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και τους δίνει μια γεύση από τους θησαυρούς του πολύτιμου αυτού βιβλίου.
Ένα βιβλίο έκπληξη εν μέσω δύσκολων καιρών: Αν και απευθύνεται στα παιδιά, θα αγαπηθεί εξίσου και από τους μεγαλύτερους που θα βρουν στις σελίδες του κάτι από την γεύση των «Κλασσικών εικονογραφημένων» που γαλούχησαν ολόκληρες γενιές. Μια σημαντική έκδοση που μέσα σε δύσκολους καιρούς έρχεται να ενισχύσει και να τονώσει πνευματικά κάθε αναγνώστη του.

Συγγραφεύς: Evrard Gaetan, Εκδότης: Εκδόσεις Άθως, 2012, Σελίδες: 48.


Εκτύπωση   Email