ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ - ΙNA ΩΣΙΝ ΕΝ

Pin It

16012023Στα χέρια σου κρατάς το πρώτο μου βιβλίο. Δεν είναι παρά το ημερολόγιο, που κράτησα επί ένα σχεδόν χρόνο, όταν μαζί με τους γονείς μου και τα έξη αδέλφια μου μετακομίσαμε από την Αθήνα στη Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής.
Είναι ένα τετράδιο γεμάτο από τις περιπέτειες, μικρές και μεγάλες, που ζήσαμε καθώς και εμείς μεταμορφωνόμασταν αργά και μυστικά αυτή τη συναρπαστική χρονιά.
Ελπίζω το βιβλίο μου να σου κρατήσει καλή συντροφιά και ανυπομονώ να διαβάσω και το δικό σου γιατί η πείρα που αποκτούμε αξίζει να μοιράζεται!

Ο Πέτρος είναι δώδεκα χρονών και πρωτότοκος από επτά αδέλφια. Ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας και καταγράφει στο ημερολόγιό του τις περιπέτειες της οικογένειάς του, που μετακομίζει από τη μεγαλούπολη σ' ένα πανέμορφο χωριό κοντά στη θάλασσα. Ο Λουκάς, ο ενδεκάχρονος σκιτσογράφος, η δυναμική Αγγελική, που τα ξέρει σχεδόν... όλα, η χαριτωμένη, απρόβλεπτη Ιωάννα, τα δίδυμα, ο Γαβριήλ και ο Μιχαήλ, κι ο Σταύρος, το μωρό, ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου και σε προσκαλούν να κάνεις μαζί τους μια απολαυστική βουτιά στην παράδοση αλλά και στα κρυστάλλινα νερά της νιότης. Ένα καλογραμμένο παιδικό και εφηβικό μυθιστόρημα που μας εισάγει σ΄ ένα κόσμο γεμάτο ενθουσιασμό και παιδική αγνότητα. Οι χαρακτήρες τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών είναι αναπτυγμένοι με μεγάλη ζωντάνια και χιούμορ ενώ η ευρηματική εσωτερική και εσωτερική πλοκή δεν αφήνει τον αναγνώστη να βαρεθεί. Σε ένα δεύτερο επίπεδο το ημερολόγιο του Πέτρου εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της πνευματικής ζωής και της αυτογνωσίας, ενώ παράλληλα τα βοηθά να εξοικειωθούν με την ελληνική γλώσσα μέσω της παράθεσης ρητών και αποφθεγμάτων από όλες τις εποχές. Η ευρηματική εικονογράφηση του Χρήστου Γουσίδη συμπληρώνει το κείμενο προσφέροντας ένα απολαυστικό ανάγνωσμα για την προεφηβική ηλικία από 10 έως 15 ετών. Αν όμως αυτή είναι σε πρώτο επίπεδο η ιστορία,

Συγγραφεύς: Σταυρούλα Σταμάτη, Εκδότης: Εκδόσεις Άθως, 2013, Σελίδες: 232.


Εκτύπωση   Email