ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Pin It

2022 05 13

ΘΕΜΑ: ΑΓΑΠΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, «τα Gongs της Αγάπης», Νεο-εποχήτικη ομάδα στην Χαλκίδα.

Ζούμε σε μια εποχή ανησυχιών και αναζητήσεων. Ό σύγχρονος άνθρωπος, παρά την τεχνολογία πού απολαμβάνει, παραμένει ψυχικά ανικανοποίητος. Το κενό αυτό προσπαθεί να καλύψει με ποικίλους τρόπους. Στην προσπάθεια του όμως αυτή συχνά πέφτει σε διάφορες παγίδες, με αποτέλεσμα το κενό του να διευρύνεται. Δυστυχώς, ομάδες ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη έχουν κάνει την εμφάνιση τους και στην πόλη μας. Ή αυξημένη δραστηριότητα αυτών των ομάδων πού κατακλύζουν τον τόπο μας, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Και καθιστά επιτακτική την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισής τους, ώστε να ενημερωθούν οι ανυποψίαστοι άνθρωποι, οι οποίοι λόγω της έλλειψης επαρκών γνώσεων στερούνται της δυνατότητας για μία κριτική στάση απέναντί τους.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε μια ομάδα η οποία φέρει τον τίτλο: «ΑΓΑΠΟΚΟΙΝΟΤΗΤΑ».

Η 1η εκδήλωσή της, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/4/22, στη Χαλκίδα.

Οδηγίες δασκάλου: Η συνεδρία χρειάζεται στρώμα, νερό, και κουβέρτα... 10΄ αναπνοές συνειδητές και ξάπλωμα στην υπόλοιπη συνεδρία.

Όπως ισχυρίζονται: Θα ακούσουμε ήχους, θα «νιώσουμε» γαλήνια, θα «ταξιδέψουμε» λυτρωτικά... Θα γνωρίσουμε τον «ΕΑΥΤΟ μας». Δημιουργία εκ των έσω... Παρατηρούμε, αποδεχόμαστε τον Εαυτό μας.

Η 2η εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο 16/4/22. Η Αγαποκοινότητα και «τα Gongs της Αγάπης», θα δονήσουν και πάλι όσους ζήσουν και πάλι ένα ταξίδι εσωτερικό, εντελώς προσωπικό και αυτογνωσιακό!!! Με τον μανδύα της Αγαποκοινότητας που προσφέρει ασφάλεια – θεραπεία!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: οι λέξεις με έντονη γραφή στην ως άνω πρόσκληση-ανακοίνωση, παραπέμπουν σε μεθόδους αναζήτησης που συναντάμε στον εσωτερισμό και στις τεχνικές νεο-εποχήτικων ομάδων, οι οποίες οδηγούν σε σύγχυση τα μέλη τους.
Με την παραπλάνηση αυτή, δυστυχώς το πνευματικό ταξίδι καταλήγει πολλές φορές σε απομάκρυνση από την ορθόδοξη πίστη και την ένωση με τον Χριστό, στην οποία βαδίζουμε από το Βάπτισμά μας.

Στο φυλλάδιο «Γιόγκα και Διαλογισμός: «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ», το οποίο διανέμει δωρεάν η Ιερά Μητρόπολη
Χαλκίδος και θα προμηθευτείτε από τον Εφημέριο της Ενορίας σας, αποτυπώνονται 6 προτάσεις της Ορθόδοξης σκέψης έναντι των δρόμων που προσφέρουν οι καταστροφικές ομάδες.

Πηγή